کارهای موفقی در مهندسی رودخانه‌های گیلان انجام شده است
کارهای موفقی در مهندسی رودخانه‌های گیلان انجام شده است

لاهیج دیلم |مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به شیوه‌نامه ساماندهی رودخانه‌ها، کارهای موفقی در مهندسی رودخانه‌های گیلان با کمک بخش خصوصی انجام شده است. استان گیلان دارای ۵۴ رشته رودخانه اصلی به طول حدود دو هزار و ۲۰۰ کیلومتر است. اوایل تیرماه جاری نیز رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در […]

لاهیج دیلم |مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به شیوه‌نامه ساماندهی رودخانه‌ها، کارهای موفقی در مهندسی رودخانه‌های گیلان با کمک بخش خصوصی انجام شده است.

استان گیلان دارای ۵۴ رشته رودخانه اصلی به طول حدود دو هزار و ۲۰۰ کیلومتر است.

اوایل تیرماه جاری نیز رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در مکاتبه ای با وزیران کشور و نیرو، از دستور رئیس جمهوری برای اجرای شیوه نامه ساماندهی، لایروبی و کنترل سیلاب و رودخانه‌های گیلان در همه استان‌ها خبر داد. اینجا را ببینید پیشتر نیز اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در پاراف طرح شیوه نامه مذکور خطاب به وزیر نیرو، ذکر کرده بود: «اقدام خوبی انجام شده، تمامی دستگاه ها در تدوین مشارکت داشته اند، بررسی و برای کشور استفاده شود.» بر اساس اعلام وزارت نیرو، استان گیلان رتبه چهارم در میان استان‌های کشور در بیشترین میزان بارش باران در فروردین ماه سال جاری را تجربه کرد اما تمام ۱۰ استان اول کشور از لحاظ میزان بارش به غیر از گیلان، در سیلاب نوروز امسال دچار آسیب و خسارات جدی شدند.

گزارش روز شنبه روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گیلان حاکیست؛ محمد حاج رسولی ها در جریان سفر به گیلان در جمع اعضاء هیأت مدیره، معاونین و مدیران شرکت آب منطقه ای استان بیان داشت: استان گیلان جزو استان های موفقی بود که سیلاب را در مخزن سد کنترل و مدیریت کرد و از این منظر خوشبختانه خسارات زیادی متحمل نشد.

وی با اشاره به تنگناهای مالی دولتی ادامه داد: نگاهمان را صرفاً به امید بودجه های دولتی تغیر دهیم و به فکر منابع درآمدی پایدار علی الخصوص حق اشتراک باشیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ضمن اشاره به تلاش های مجموعه وزارت نیرو در بهره مندی از تبصره های بودجه ای جهت تسویه حساب برخی بدهی های طرح های عمرانی اظهار داشت: خوشبختانه در استان گیلان در مهندسی رودخانه ها کارهای بسیار موفقی با توجه به شیوه نامه ساماندهی رودخانه با کمک بخش خصوصی بدون اتکاء به منابع مالی دولتی شروع و انجام شده است.

حاج رسولی ها ادامه داد: برای اجرای طرح های عمرانی از قبیل سد سازی و توسعه شبکه ها باستی به مباحث حق اشتراک ورود زیرا بسیاری از موارد مالی در حد کوچک را می توانیم از این طریق حل کنیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اعلام این خبر که در ضوابط اجرایی بوجه سالجاری حدود ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد از طریق حق اشتراک پیش بینی شده، گفت که انتظار می رود شرکت های آب منطقه ای در کشور جهت پیگیری در این خصوص و ابلاغ تعرفه های جدید بطور جد ورود کنند.

وی با تأکید بر اینکه در مجموعه شرکت های آب منطقه ای برای بهره مندی مناسب از حق اشتراک می بایست کارگروه های تخصصی تشکیل شود، افزود: از این طریق بسیاری از مشکلات مالی شرکت ها حتی در طرح های عمرانی قابل حل می باشد.

حاج رسولی ها مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران پنجشنبه گذشته به گیلان سفر و از رودخانه های استان بازدید کرد. وی همچنین برای بررسی و صدور مجوز ساخت وساز از حاشیه نوار ساحلی شهری بندر انزلی نیز بازدید کرد