احداث ۳ زورخانه جدید در گیلان
احداث ۳ زورخانه جدید در گیلان
دبیر هئیت زورخانه ای و کشتی پهلوانی گیلان، با بیان اینکه ۹ زورخانه داریم، گفت: به زودی کلنگ احداث سه زورخانه جدید در ماسال، سیاهکل و تالش به زمین زده می شود....

به گزارش لاهیج دیلم ، سید حامد سیدزاده در گفت وگویی در حاشیه اختتامیه دوازدهمین دوره جشنواره «مرشدان برتر ایران زمین» که روز گذشته، ۱۴ دی ماه به میزبانی استان گیلان در زورخانه بین المللی امام علی(ع) رشت برگزار شد، اظهار کرد: گیلان برای نخستین بار میزبانی این جشنواره را بر عهده داشت و به اذعان داوران و اعضای فدراسیون زورخانه ای و کشتی پهلوانی، یکی از بهترین جشنواره ها هم از نظر فنی و هم از نظر اجرایی بود.

وی با بیان اینکه ۹۶ شرکت کننده از استان های گیلان، قم، قزوین، ایلام، مرکزی، مازندران، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، فارس، آذربایجان شرقی، هرمزگان، یزد، تهران، گلستان، کرمان، کرمانشاه، کردستان، لرستان و اردبیل طی دو روز به رقابت پرداختند، افزود: این جشنواره در روزهای ۱۳ و ۱۴ دی ماه با محوریت پاسداشت شهدای جبهه مقاومت به ویژه شهید سردار سلیمانی و گرامیداشت روز رشت برگزار شد.

سرپرست برگزاری جشنواره مرشدان برتر ایران زمین، از اهدای سردم زرین، سردم سیمین و دیپلم افتخار به برگزیدگان در هر رده سنی خبر داد و اضافه کرد: داوران در سه بخش «ضرب»، «ادبیات» و «آواز» به مرشدان امتیار دادند؛ کسب امتیاز بالای ۷۰ نشان زرین، بین ۶۰ تا ۷۰ نشان سیمین و زیر ۶۰ دیپلم افتخار را به همراه داشت.

سیدزاده شرکت کنندگان حائز مقام شده در این جشنواره را در رده های سنی ۱۳ تا ۱۸ سال(۱۲ نفر)، ۱۹ تا ۳۰ سال(۱۱ نفر)، ۳۱ تا ۴۰ سال(هشت نفر)، ۴۱ تا ۵۰ سال(هفت نفر) و ۵۱ تا ۶۰ سال(چهار نفر) دانست و گفت: هشت نفر نیز در رده بالای ۶۱ سال موفق به کسب سردم شدند که شامل چهار سردم زرین و چهار سردم سیمین بود.

وی با اشاره به کسب سردم زرین توسط گروه مرشدان تهران، اضافه کرد: گروه مرشدان قزوین و گروه مرشدان خراسان رضوی نیز سردم سیمین را کسب کردند.

دبیر هیئت زورخانه ای و کشتی پهلوانی گیلان با بیان اینکه رشت سه زورخانه، فومن دو زورخانه و لاهیجان، آستانه اشرفیه، لنگرود و رودبار هر کدام یک زورخانه دارند، یادآور شود: به زودی کلنگ احداث سه زورخانه جدید در ماسال، سیاهکل و تالش به زمین زده می شود.

وی ورزش زورخانه ای را ورزش ملی و مذهبی ایرانیان دانست و عنوان کرد: در گذشته ورزش های پهلوانی مردانه محسوب می شد، اما با سیاستگذاری فدراسیون زورخانه ای و کشتی پهلوانی، رده سنی کاهش پیدا کرده و مسابقات قهرمانی نیز به این ورزش ها افزوده شد تا برای ورزشکاران جذابیت داشته باشد.

سیدزاده با بیان اینکه در قالب طرح «شهید پهلوان سعید طوقانی»، آموزش پایه مرشدین را از رده دانش آموزی آغاز کردیم، یادآور شد: در حال حاضر مسابقات استانی و کشوری را برای تمام رده ها از نونهالان تا بزرگسالان برگزار می کنیم.

وی موسیقی را تفاوت ورزش زورخانه ای با سایر رشته های ورزشی دانست و بیان کرد: مرشد در زورخانه اشعاری را در وصف اهل بیت(ع) می خواند و پهلوانان با ضرب و آواز مرشد هماهنگ می شوند؛ در واقع ورزش زورخانه ای مکمل همه رشته های ورزشی است و ورزشکاران سایر رشته ها می توانند در زورخانه ورزش کنند.

سرپرست برگزاری جشنواره مرشدان برتر ایران زمین با بیان اینکه ورزش زورخانه ای هم جسمی، هم روحی و هم معنوی است، تصریح کرد: مرام و مسلک ورزشکاران زورخانه، پهلوانی و جوانمردی است، زیرا ورزش زورخانه ای جسم و روح را پرورش می دهد؛ پهلوانان یکدیگر را می شناسند و در هر کجای ایران می توانند به گود بروند و ورزش کنند.

به گزارش ایسنا، در این جشنواره مرشدان به مدت پنج دقیقه به صورت انفرادی و گروهی به هنرنمایی پرداختند و داوران آنها را مورد قضاوت قرار دادند.

طبق نتایج به دست آمده در بخش انفرادی، مجموعا ۶ سردم زرین و ۱۷ سردم سیمین به مرشدان برتر اهدا شد

  • نویسنده : حمید غمخوار