به گزارش لاهیج دیلم ، هادی حق شناس در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در خصوص بررسی طرح پیشنهادی جمعی از کارخانجات چایسازی در خصوص موضوع خرید برگ سبز چای با توجه به مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در خصوص قیمت تضمینی برگ سبز چای برای سال ۱۴۰۴ پس از بررسی مشکلات عنوان شده از سوی کارخانه داران و تولید کنندگان چای، گفت: اگر بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی در خصوص این مصوبه اجرا شود، مشکلی در این بخش نخواهیم داشت.
وی از ۱۶۰ کارخانه دار فعال در این بخش خواست نشست های هم اندیشی برگزار کنند و افزود: با تشکیل تعاونی یا اتحادیه متشکل از کارخانه داران فعال در بخش چای استان میتوان واردات این محصول را از طریق این تعاونی انجام داد و دولت نیز در پرداخت تسهیلات مساعدت لازم را خواهد داشت.
استاندار گیلان با بیان اینکه ۹۵ درصد چای ایران در گیلان تولید میشود، اظهار کرد: برای تنظیم بازار چای کشور نخست باید بازار چای استان گیلان تنظیم شود؛ ۶ بند این بخشنامه باید امسال اجرایی شود لذا از کارخانه داران بخش چای میخواهیم در اجرای این بخشنامه اهتمام ویژه داشته باشند.
حق شناس اضافه کرد: به ازای هر چهارکیلوگرم برگ سبز چای تولید شده در استان دولت هزینه یک کیلوگرم را می پردازد و هزینه یک کیلوگرم نیز از واردات چای تامین میشود، به عبارتی به ازای هر یک کیلوگرم چای خشک تولید شده، ۵۰ درصد هزینه برگ سبز چای را تولید کننده پرداخت می کند، باید با گفتگو به راه حلی مناسب مشکل چای را حل کرد.
وی ادامه داد: در این راستا بند سوم مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در خصوص قیمت تضمینی برگ سبز چای (در راستای حمایت از تولید داخل، اولویت واردات چای خشک با کسانی است که در خرید تضمینی برگ سبز چای داخلی مشارکت کنند. دستورالعمل این بند پس از تائید دبیرخانه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی از سوی رئیس شورا و وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ می شود) با بند سوم این مصوبه در سال ۱۴۰۳ (در راستای حمایت از تولید داخل، اولویت واردات چای خشک با کسانی است که در خرید تولید چای داخلی مشارکت کنند) تلفیق خواهد شد.
نماینده عالی دولت در گیلان پیشنهاد کرد با تشکیل اتحادیه چای، انحصار واردات چای را برای استان اخذ کرد و افزود: منافع حاصل از تشکیل این اتحادیه و انحصار واردات چای به ۵۲ هزار چایکار گیلانی خواهد رسید با این پیش شرط که اتاق تعاون، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اتاق بازرگانی و سندیکای چای گیلان پس از گفتگو به نتیجه ای مشترک در این زمینه دست یابند.
وی در خصوص بررسی مشکلات مرتبط با واردات کالا و مواد اولیه توسط تولید کنندگان و بازرگانان با امکان بهره مندی از ظرفیت منطقه آزاد انزلی نیز گفت: اتاق شورای گفتگوی استان گیلان خواستار لغو مصوبه سال ۹۷ است تا بتوان بدون انتقال ارز نیز کالای مجاز وارد کرد
- نویسنده : مهرناز جوانمرد