حرکت مرکز توسعه نوغانداری کشور برای تأسیس موزه لنگرود کُند است
حرکت مرکز توسعه نوغانداری کشور برای تأسیس موزه لنگرود کُند است
فرماندار لنگرود با اشاره به جایگاه ویژه این شهرستان در تولید ابریشم گفت: حرکت مرکز توسعه نوغانداری کشور برای تأسیس موزه لنگرود کُند است....

به گزارش لاهیج دیلم ، یوسف گلشن در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: استان گیلان از دیرباز جایگاه مهمی در تولید ابریشم داشته و این موضوع در سفرنامه‌ها و خاطرات بسیاری از جهانگردان از دوران صفویه به بعد ثبت شده است همچنان که گیلان قطب تولید ابریشم در ایران است، لنگرود نیز بر اساس آمار رسمی، شهر نخست کشور در این حوزه محسوب می‌شود.

وی افزود: در سال جاری ۲۷۶۶ نوغاندار لنگرودی با بهره‌گیری از ۱۳۸۷ هکتار باغ توت بویژه در شلمان و اطاقور، حدود ۱۲۷ تن پیله ابریشم تولید کردند که این آمار، لنگرود را در رتبه نخست استان قرار می‌دهد و پس از آن شهرستان شفت در جایگاه دوم است.

گلشن ادامه داد: پیوند نوغانداری با زندگی، هویت و فرهنگ مردم شهرستان لنگرود در طول تاریخ به‌قدری عمیق و عجین شده است که در ضرب‌المثل‌ها، داستان‌ها و خاطرات نسل‌های گذشته بازتاب یافته است.

فرماندار لنگرود با تأکید بر ضرورت پاسداشت این پیشینه ارزشمند تاریخی تصریح کرد: ایجاد موزه ابریشم یک مطالبه جدی و دیرینه در شهرستان بوده است خوشبختانه با پیگیری نماینده شهرستان، اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و مرکز توسعه نوغانداری گیلان، از ابتدای امسال گام‌های مؤثری نظیر آغاز مرمت خانه نوغان، اختصاص اعتبار در بودجه سال ۱۴۰۴ شهرستان به نام موزه ابریشم، تهیه پیش نویس تفاهم نامه سه جانبه و …در این مسیر برداشته شده است.

گلشن ادامه داد: مرمت و بازسازی خانه تاریخی نوغان لنگرود با قدمتی بیش از ۸۰ سال آغاز شده است این بنا که در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده، سال‌ها به حال خود رها و متروک شده بود لذا با تخصیص اعتبار اولیه، مرمت سقف آن شروع شده اما برای تکمیل بازسازی داخلی نیازمند ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان اعتبار جدید هستیم تلاش می‌کنیم با جذب این منابع، این خانه تاریخی به یک بنای زیبا و کارآمد تبدیل شود.

فرماندار لنگرود افزود: امسال در کمیته برنامه ریزی شهرستان برای تأسیس موزه ابریشم ردیف اعتباری پیش بینی شده است که این اقدام یک کار عملی و زیربنایی است تا بعدها بتوانیم از کمک اعتبارات ملی استفاده کنیم

  • نویسنده : مهرناز جوانمرد