به گزارش لاهیج دیلم ، سعید اخلاقی امروز در گفتگوی اظهار کرد: این اداره کل با بررسی مستقیم و میدانی ۷۸ واحد تولیدی و تعمیم و مشابهت نیروی انسانی و نوع صنعت در سایر واحدهای تولیدی توانست به این برآورد اولیه دست یابد اما تشکلهای وابسته به بخش خصوصی برآوردهای بالاتری از میزان خسارات وارد شده به صنایع دارند.
وی با اشاره به تبعات جبران ناپذیر این خسارت به واحدهای تولیدی استان اظهار کرد: ماشین آلات صنعتی و تجهیزات الکترونیکی حساس و گرانقیمت براثر نوسان و قطعی برق صدمات بسیاری دیدند و هزینههای مستقیم و پنهان زیادی به واحدهای تولیدی استان وارد شده است.
وی تاکید کرد: گاه تامین این تجهیزات به لحاظ محدودیتهای وارداتی ماشین آلات و تجهیزات الکترونیکی حساس با دشواریهای خاصی مواجه است. علاوه بر این خسارت های مستقیم واحدهای تولیدی براثر قطعی های مکرر برق نتوانستهاند به قراردادهایی که موظف به ایفای تعهد نسبت به مشتری بودند، پاسخ دهند در این راستا هزینه های بسیاری در بازرهای داخلی و صادراتی به این واحدها تحمیل شده است به طور مثال واحدها باوجود تعطیلی سه تا چهار روز در هفته و توقف تولید و درآمدها مجبور به پرداخت حقوق و دستمزد به نیروی انسانی بودند.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان تصریح کرد: همچنین زنگ خطر قطعی و اعمال محدودیت گاز در زمستان امسال نیز از نخستین روزهای مهرماه توسط شرکت گاز به صدا درآمد و به صنایع استان اعلام شد ۱۵ روز تا یک ماه قطعی گاز خواهند داشت؛ باتوجه به این هشدار مساله قطعی گاز صنایع در فصل سرد سال جدیتر خواهد بود و در زمستان همزمان با محدودیت گاز با مشکلات قطعی برق (طبق توضیحات متولیان در گاز و برق منطقه ای) نیز مواجه خواهیم بود.
اخلاقی تذکر داد: درصورت بروز این اتفاق مشکلات بخش صنعت دو چندان خواهد شد؛ باتوجه به خسارت ۱۵۰ هزار میلیارد ریالی ناشی از قطعی برق در نیمه اول سال امیدوار بودیم واحدهای صنعتی بتوانند در نیمه دوم با افزایش تولید خسارت وارده را جبران کنند اما با این دستورالعمل نه تنها خسارت جبران نشده بلکه برنامه عملکردی واحدها در نیمسال دوم هم محقق نخواهد شد.
وی ۲ راهکار برای تامین حامل های انرژی برق و گاز واحدهای تولیدی ارائه کرد و افزود: نخستین راهکار افزایش بهره وری انرژی است؛ در بخش صنعت طی سالیان اخیر پیگیریهای بسیاری در خصوص افزایش بهرهوری انرژی انجام شده است هرچند این نوسازی و یا بهسازی مستلزم سرمایه گذاری قابل توجهی است که در شرایط فعلی از عهده بسیاری از واحدهای تولیدی خارج است لذا باید از طریق تامین منابع بانکی و مشارکت با واحدهای تولیدی در سال در این خصوص اقدام کرد که در گذشته و سال جاری چندان هموار نبوده است.
اخلاقی، کوتاهترین راه حل عملیاتی این مشکل را استفاده از سوخت جایگزین دانست و اظهار کرد: استفاده از سوخت جایگزین دومین راهکار در خصوص قطعی گاز استان است و صنایع باید از هم اکنون ذخیره سازی سوخت دوم را آغاز کنند در این خصوص اطلاع رسانی های لازم نیز به صنایع انجام شده است.
وی گفت : باتوجه به اینکه امکان ذخیرهسازی سوخت برای بیش از ۱۵ روز برای اکثر واحدهای تولیدی به جهت تعبیه مخازن بزرگ فراهم نیست امیدواریم شرکت پخش فرآوردههای نفتی برای تامین فرآوردههایی اعم از نفت، گاز و مازوت (مازوت بعنوان سوخت دوم به سه واحد تولیدی در استان محدود شده است) مشکلی نداشته باشد.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اظهار کرد: امکان برآورد سوخت دوم مورد نیاز صنایع با دشواریهایی همراه است و درخصوص تامین و تدارک آن مشکلاتی نیز داریم که شرکت نفت می تواند به صورت جدی در این زمینه با شرکتهای صنعتی همکاری داشته باشد.
- نویسنده : مهرناز جوانمرد