گیلان با مدیریت آب، سال زراعی برنج را به خوبی پیش می‌برد
گیلان با مدیریت آب، سال زراعی برنج را به خوبی پیش می‌برد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کشاورزی استان در مسیر توسعه تولید است و امسال با مدیریت میزان آب و همکاری برنجکاران سال زراعی خوبی در استان پشت سرگذاشته شد....

به گزارش لاهیج دیلم ، صالح محمدی روز یکشنبه در نشست خبری و تجلیل از خبرنگاران فعال در حوزه کشاورزی گیلان اظهار کرد: توسعه آبزی‌پروری از جمله سیاست‌های جهاد کشاورزی استان در توسعه تولید است.

وی جهاد کشاورزی را دستگاه متولی امنیت غذایی خواند و اضافه کرد: امنیت غذایی جزو موضوعات با اولویت کشورها است و در ایران نیز مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و جهاد کشاورزی نیز در راستای منویات رهبری گام برمی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برنج بعد از گندم دومین غله پرمصرف در دنیا و به تبع آن در ایران است،بیان کرد: برنج باید به عنوان یک محصول استراتژیک دیده شود.

وی با تشریح تولید برنج در سال زراعی جاری اضافه کرد: به رغم کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما برای مدیریت آب کشاورزی همکاری لازم با آب منطقه‌ای گیلان انجام گرفت و سال زراعی خوبی پشت سر گذاشته شد.

محمدی با بیان اینکه تولید برنج در گیلان بدون مشکل انجام شد و هم‌اینک در مرحله برداشت قرار دارد اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، تاکنون ۲۱۳ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری استان در مرحله خوشه‌دهی، ۱۴۶ هزار هکتار در مرحله رسیدگی قرار دارد و ۵۶ هزار هکتار نیز برداشت شده‌است.

وی با بیان اینکه تکلیف جهاد کشاورزی در حوزه برنجکاری تولید برنج است و تمام تلاش‌ها در این خصوص به کار گرفته می‌شود اضافه کرد: در تولید برنج مشکلی نداریم اما در خصوص بازار برنج به دنبال شرایط مطلوب هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: برای جبران کسری تولید و به منظور صیانت از تولید برنج اعلام آمادگی کرده‌ایم تا از این طریق نگرانی‌ها بابت کسری تولید به حداقل برسد.

وی اضافه کرد: قیمت هر کیلو برنج هاشمی تا اردیبهشت امسال در بازار یک میلیون و ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار ریال بود اما بعد از آن افزایش یافت؛ بر این اساس میزان تولید و هزینه‌های تولید برنج به وزارت جهاد کشاورزی اعلام شد؛ برنجکاران باید به سود متعارف دست یابند و دغدغه تولید نداشته باشند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند؛ به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید می‌شود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است.

  • نویسنده : حمید غمخوار