روزانه حدود ۱۳ تن زباله عفونی در گیلان تولید می‌شود
روزانه حدود ۱۳ تن زباله عفونی در گیلان تولید می‌شود
مدیرکل پسماند گیلان با بیان اینکه طبق آخرین آمارها ۴۵۰ تن زباله روزانه در کشور تولید می‌شود که از این مقدار ۱۹۲ تن زباله عفونی است، گفت: طبق آمارهایی که ما در مدیریت پسماند استان گیلان داریم حدود ۱۰ تا ۱۳ تن زباله عفونی روزانه در گیلان تولید می‌شود....

به گزارش لاهیج دیلم ، شهرام توانا مدیرکل پسماند استان گیلان امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه مدیریت زباله‌های بهداشتی، درمانی و عفونی مربوط به بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها از موارد مربوط به مدیریت بهداشت و درمان است، اظهار کرد: وظیفه پسماند گیلان درخصوص پسماندهای عفونی است که توسط دهیاری‌ها و شهرداری‌ها جمع آوری شده و قرار است امحاء آنان صورت گیرد.

وی با بیان اینکه زباله‌های عفونی و بیمارستانی در نوع خود به چند نوع تقسیم می‌شود، گفت: زباله‌های عفونی، زباله‌های تیز و برنده، زباله‌های شیمیایی دارویی و زباله‌های عادی بیمارستانی از انواع زباله‌های تولیدی هستند.

مدیرکل پسماند گیلان با اشاره به آمار مربوط به پسماند زباله‌های عفونی بیان کرد: طبق آخرین آمارها ۴۵۰ تن زباله روزانه در کشور تولید می‌شود که از این مقدار ۱۹۲ تن زباله عفونی است و طبق آمارهایی که ما در مدیریت پسماند استان گیلان داریم حدود ۱۰ تا ۱۳ تن زباله عفونی روزانه در گیلان تولید می‌شود.

توانا با بیان اینکه وضعیت مدیریت زباله‌های عفونی در کشور و به طبق در استان در شرایط خوب است ولی ایده آل و عالی نیست، تصریح کرد: ۹۷ درصد بیمارستان‌های کشور به دستگاه امحاء زباله مجهز هستند و نخستین گامی که برای کاهش و مدیریت انواع زباله وجود دارد محل‌های تولید آن است و باید بدانیم که ه میزان زباله تولید و از چه نوعی است و مدیریت زباله‌ها باید از مبدا تولید زباله آغاز شود.

وی با بیان اینکه زباله‌های عفونی نیز مانند زباله‌های خانگی باید تفکیک شوند، گفت: روزانه حدود سه تن از زباله‌های عفونی مربوط به درمانگاه‌ها و مطب‌ها با همکاری و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است و زباله‌های عفونی مربوط به درمانگاه‌ها و مطب‌ها و خانه‌های بهداشت توسط شرکت‌های قانونی به صورت روزانه در حال جمع آوری هستند.

مدیرکل پسماند گیلان با بیان اینکه باید توجه کنیم که در خانه‌ها نیز در صورت تولید زباله‌های عفونی، آن را از زباله‌های خانگی تفکیک کنیم، افزود: تفکیک زباله نخستین و مهمترین مرحله برای مدیریت پسماند است که در خانه‌ها باید به آن توجه شود و در بیمارستان‌ها نیز این کار توسط افرادی که این مسئولیت را دارند در حال انجام بوده و نظارت‌ها نیز در این خصوص انجام می‌شود.

  • نویسنده : حمید غمخوار