۳۱ هزار جعبه تخم نوغان در کشور توزیع شد
۳۱ هزار جعبه تخم نوغان در کشور توزیع شد
رئیس مرکز توسعه نوغانداری از توزیع ۳۱ هزار جعبه تخم نوغان در کشور خبر داد و گفت: تولید ۱۱۰۰ تنی پیله تر ابریشم پیش بینی می شود....

به گزارش لاهیج دیلم ،حبیب الله رضادوست در گفت وگویی ، از توزیع ۳۱ هزار جعبه تخم نوغان هیبرید و اصلاح شده در ۱۸ استان کشور خبر داد و اظهار کرد: توزیع تخم نوغان از ۵ فروردین در مناطق گرمسیری آغاز شده و فرایند پرورش کرم ابریشم و برداشت پیله تر تا ۲۵ تیر ادامه دارد.

وی با اشاره به توزیع تخم نوغان در گیلان از ۱۰ اردیبهشت، افزود: ۹۳۰۰ جعبه در گیلان توزیع شده و رتبه نخست تولید پیله تر را در کشور دارد.

رئیس مرکر توسعه نوغانداری کشور از پیش بینی برداشت ۳۰۰ تنی پیله تر ابریشم در گیلان خبر داد و اضافه کرد: مراکز خرید پیله تر در شهرستان های لنگرود، لاهیجان، سیاهکل، آستانه اشرفیه، صومعه سرا، شفت و فومن فعال هستند.

رضادوست قیمت خرید تضمینی پیله تر را ۶۰۵ هزار تومان دانست و بیان کرد: شاهد رشد صد درصدی قیمت خرید توافقی پیله تر از نوغانداران هستیم.

وی با بیان اینکه هم کیفیت و هم قیمت خرید پیله تر در سال جاری افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: به دلیل شرایط آب و هوایی، از نظر میزان تولید، کیفیت محصول و همچنین قیمت فروش، یکی از بهترین سال‌های نوغانداری کشور رقم خورده است.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با اشاره به نیاز صنعت نساجی به نخ ابریشم، گفت: نیاز سالانه کشور به نخ ابریشم بین ۵۵۰ تا ۵۶۰ تن است، اما تولید داخلی هنوز کمتر از ۴۰ درصد این نیاز را تامین می‌کند؛ این در حالی است که ظرفیت توسعه پرورش کرم ابریشم در کشور فراهم بوده و با گسترش تولید می‌توان وابستگی به واردات را به میزان قابل توجهی کاهش داد

  • نویسنده : مهرناز جوانمرد