معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از افزایش ۱۰ درصدی تولید عسل در استان طی سال جاری در مقایسه با سال قبل خبر داد. به گزارش لاهیج دیلم ،میرحجت علی اکبرنژاد روز یکشنبه در گفت وگویی با بیان این مطلب افزود: چهار هزار و ۶۴۰ زنبوردار گیلانی امسال در مرحله اول، از نیمه نخست خرداد […]
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از افزایش ۱۰ درصدی تولید عسل در استان طی سال جاری در مقایسه با سال قبل خبر داد.
به گزارش لاهیج دیلم ،میرحجت علی اکبرنژاد روز یکشنبه در گفت وگویی با بیان این مطلب افزود: چهار هزار و ۶۴۰ زنبوردار گیلانی امسال در مرحله اول، از نیمه نخست خرداد تا ۱۵ تیرماه جاری، سه هزار تن عسل به ارزش اقتصادی ۳۰۰ میلیارد تومان از کندوهای خود برداشت کردند.
وی با بیان اینکه ژل رویال و گرده گل با ارزشترین و مهمترین محصولات جانبی زنبور عسل است، ادامه داد: زنبورداران گیلانی در مرحله اول ۵۰ کیلوگرم ژل رویال به ارزش اقتصادی ۶۰۰ میلیون تومان و چهار تن گرده گل به ارزش حدود یک میلیارد تومان تولید کردند.
به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان، زنبورداران استان علاوه بر عسل، محصولات جانبی دیگری همچون گرده گل، ژل رویال، موم و برموم از زنبورهای عسل به دست می آورند.
استان گیلان حدود ۲۸۹ هزار کلنی زنبور دارد و نزدیک به پنج هزار نفر در استان به زنبورداری مشغول هستند. گیلان به لحاظ بازده تولید عسل رتبه دوم و مقدار تولید این محصول در کشور در جایگاه پنجم قرار دارد.
برداشت مرحله دوم عسل در گیلان، از نیمه شهریور تا نیمه مهر انجام می شود. به دلیل تنوع آب و هوایی و پوشش گیاهی، بیشترین تکثیر کلنی زنبور در ماههای خرداد و تیر صورت میگیرد.
میزان تولید عسل در کندوهای بومی، سه کیلوگرم در هر کلنی بود که با توجه به اقدامات حمایتی صورت گرفته؛ تولید عسل در استان به ازای وجود هر کلونی حتی به ۱۵ کیلوگرم هم رسیده ضمن اینکه بیشترین کلنیهای مدرن زنبور عسل کشور در گیلان وجود دارد و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد کلنیهای زنبور عسل استان، از شکل بومی خارج شده و به شکل مدرن در آمدهاند.
شش درصد عسل کشور در استان گیلان تولید میشود. هر سال در گیلان محصول عسل در اواخر خرداد و اوایل تیرماه و نیز در شهریورماه برداشت میشود. هم اکنون هر کیلوگرم عسل طبیعی فصل بهار در بازارهای استان گیلان تا ۸۰۰ هزار ریال نیز خرید و فروش میشود