به گزارش لاهیج دیلم ، حسن همتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: در این مدت در مجموع ۳۳ هزار و ۸۷۵ تن ازت، ۱۵ هزار و ۹۵۹ تن پتاس و پنج هزار و ۳۲۳ تن فسفات بین کشاورزان استان توزیع شد.
وی بیان کرد: چایکاران، شالیکاران، تولیدکنندگان گندم، جو، مرکبات و پرورش دهندگان ماهی این کودها را دریافت کرده اند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گیلان اضافه کرد: ۲۰۰ کارگزاری خصوصی و تعاونی تحت پوشش شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فعالیت دارند و کشاورزان میتوانند کود خود را از این مراکز تهیه کنند.
وی با بیان اینکه برای تامین کود کشاورزان گیلان مشکلی وجود ندارد ادامه داد: کشاورزان برای دریافت کود پس از نامنویسی در سامانه http://payeshkood.ir ضمن مشاهده سهمیه خود می توانند به نزدیکترین کارگزاری مراجعه و کود مورد نیازشان را دریافت کنند.
گیلان دارای ۴۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند.
گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است. گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود؛ شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند
- نویسنده : حمید غمخوار