تعریف ۱۳۶ بسته سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد انزلی
تعریف ۱۳۶ بسته سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد انزلی
سخنگوی سازمان منطقه آزاد بندرانزلی با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته ظرفیت‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری منطقه آزادانزلی در چهار دسته و ۱۳۶ بسته مشخص شده اند، گفت: تولید و صنعت، بندری و لجستیکی، خدمات و تجارت، گردشگری و تفریحات از جمله این دسته‌ها است....

به گزارش گیل و دیلم ، ایران دارای ۹ منطقه آزاد تجاری صنعتی است که کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، بانه و مریوان، اروند، ماکو، قصرشیرین و مازندران از جمله این مناطق است و در استان گیلان نیز منطقه آزاد انزلی فعالیت دارد و یکی از وظایف اصلی، سازمان منطقه آزاد جذب سرمایه گذار است تا در عرصه اقتصادی نقش آفرینی کنند.

مهدی کاظمیان سخنگوی سازمان منطقه آزاد بندرانزلی در گفت‌وگویی با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته ظرفیت‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری منطقه آزادانزلی در چهار دسته و ۱۳۶ بسته مشخص شده اند، اظهار کرد: تولید و صنعت، بندری و لجستیکی، خدمات و تجارت، گردشگری و تفریحات، چهار دسته‌ای است که برای سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد انزلی برنامه ریزی شده که برای عرضه آماده است.

وی با بیان اینکه تلاش کردیم تا سرمایه گذاران جدیدی را در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی جذب کنیم، گفت: با چند هلدینگ بزرگ کشوری قراردادهای اولیه تنظیم شده که به زودی برای ادامه فرایند در منظقه حضور خواهند یافت و با چند کشور خارجی نیز صحبت‌هایی شده که برای نتیجه رساندن مذاکرات برای سرمایه‌گذاری در حال تلاش هستیم.

یکی از ماموریت‌های منطقه آزادانزلی، توسعه صادرات به کشورهای اوراسیا است که روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان جزو کشورهای هدف است و منطقه آزادانزلی دارای ۲ بندرانزلی و بندر کاسپین است که صادرات و واردات از طریق این ۲ بندر انجام می‌شود.

سخنگوی سازمان منطقه آزاد بندرانزلی با بیان اینکه تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری در این منطقه، فرصت را برای هر کسب و کار فراهم کرده است، تصریح کرد: هدف‌گذاری منطقه آزاد، واردات کالاهای اساسی مانند غلات در تامین مواد غذایی و واردات مواد اولیه برای تولیدات صنعتی است و از بنادر انزلی و کاسپین، صادرات مواد غذایی، مصالح ساختمانی و غیره است که طی چند وقت اخیر این صادرات پررنگ بوده است.

کاظمیان یکی از راه‌های معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه آزادانزلی را حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی دانست و بیان کرد: وجود و حضور سرمایه گذاران در این منطقه می‌تواند دستاوردهایی از جمله ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای جوانان بندرانزلی و گیلان فراهم کند.

به گفته وی، عمر منطقه آزادانزلی به دو دهه می‌گذرد که طی این مدت برای ۲۴۰۰۰ هزار نفر اشتغال آفرینی شده است و جدای اینکه این منطقه دارای ۲ شهرک صنعتی بوده و بیش از ۱۶۵ واحد فعال با اشتغال بیش از پنج هزار نفر مشغول فعالیت در این واحدها هستند که در حال حاضر در حال ساخت شهرک صنعتی شماره سه در منطقه آزادانزلی هستیم.

سخنگوی سازمان منطقه آزاد بندرانزلی با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم در شهرک شماره سه منطقه آزادانزلی برای سرمایه گذاران در حال انجام است و تا پایان سال جاری به پایان می‌رسد، گفت: در حال حاضر بیش از سیصد نفر متقاضی سرمایه‌گذاری در حوزه تولید داریم که شهرک شماره سه در منطقه آزادانزلی با هدف فعالیت همین سرمایه گذاران در حال ساخت است که موجب ایجاد اشتغال برای جوانان این استان می‌شود.

کاظمیان با بیان اینکه مناطق آزاد بودجه عمومی دولتی ندارد، افزود: یکی از راه‌های کسب درآمد، استفاده از سرمایه گذاران داخلی و خارجی است که در حال حاضر شرکت‌های بزرگی در این منطقه فعالیت می‌کنند و تلاش می‌کنیم با حضور در نمایشگاه‌ها و رویدادهای مهم کشوری و بین المللی، بتوانیم سرمایه گذاران جدیدی را جذب کنیم.

در جلسه ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اکثریت قاطع با اصلاحات لایحه توسعه منطقه آزاد انزلی به‌منظور رفع ایرادات شورای نگهبان موافقت کرده بودن که به گفته سخنگوی شورای نگهبان، لایحه توسعه منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی که در مراحل قبل با ابهامات و اشکالاتی مواجه شده بود، پس از انجام اصلاحات در مجلس و بررسی مجدد در شورای نگهبان، مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

بر اساس لایحه توسعه منطقه آزاد انزلی که از سال ۱۳۹۸ پیگیری می‌شود محدوده‌هایی شامل شهرک‌های صنعتی خمیران، ضیابر و سپیدرود و فرودگاه سردار جنگل رشت، به منطقه آزاد انزلی اضافه می‌شوند.

با توجه به تصویب توسعه منطقه آزاد انزلی انتظارها از منطقه آزادانزلی برای گسترش مبادلات اقتصادی و ایجاد فرصت‌های اشتغال برای جوانان بومی بیشتر می‌شود که نیاز به عزم جدی‌تر توسط مسئولین این منطقه و استان دارد

  • نویسنده : حمید غمخوار