رئیس سازمان چای کشور گفت: امسال برگ سبز چای با کیفیت بود و در حال حاضر بیشتر چای های تولید شده به فروش رفته است. به گزارش لاهیج دیلم ،حبیب جهانساز در جلسه چای کشور با اشاره به اینکه سابقه کشت بوته های چای در حدود ۱۱۸ سال پیش در شهر لاهیجان است، گفت: تا سال ۱۳۷۹ که ۳۲ […]
رئیس سازمان چای کشور گفت: امسال برگ سبز چای با کیفیت بود و در حال حاضر بیشتر چای های تولید شده به فروش رفته است.
به گزارش لاهیج دیلم ،حبیب جهانساز در جلسه چای کشور با اشاره به اینکه سابقه کشت بوته های چای در حدود ۱۱۸ سال پیش در شهر لاهیجان است، گفت: تا سال ۱۳۷۹ که ۳۲ هزار هکتار باغ چای وجود داشت، تنها مرجع تصمیم گیری برای صنعت چای، سازمان چای کشور بود و حتی پژوهشکده چای نیز زیر مجمومه این سازمان بود.
وی افزود: بعد از تصمیم گیری های نامناسبی که در سال های بعد اتفاق افتاد سطح زیر کشت این محصول به حدود ۱۸هزار هکتار و متاسفانه تولید ۷۰هزارتنی چای خشک به حدود ۳۰هزار تن در سال رسید.
جهانساز ادامه داد: استمرار تولید می توانست علاوه بر ممانعت از خروج بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومانی در شرایط کنونی فرصتی برای کاهش هزینه دولت برای واردات این محصول باشد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت و جایگاه چای به عنوان دومین نوشیدنی در دنیا پس از آب، حتی کشورهایی که تولیدات چای نیز ندارند، سازمان چای دارند.
رئیس سازمان چای کشور میزان برگ سبز خریداری شده امسال را ۱۲۷هزار تن و میزان چای خشک استحصالی را ۲۸ هزار و پانصد تن و ارزش ریالی آن را ۳۴۳ میلیارد تومان اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: امسال برگ سبز خریداری شده و به تبع آن چای خشک استحصالی از کیفیت مناسبی برخوردار بود.
رئیس سازمان چای کشور تصریح کرد: امسال اولین سالی است که کارخانجات چایسازی به برگ های کیفی عرضه شده توسط چایکاران، مبلغی را به عنوان مازاد از خرید تضمینی تعیین شده توسط دولت، پرداخت کردند و بیشتر چای های تولید شده به فروش رفته است.
وی یکی از مهمترین دلایل افزایش کیفیت چای داخلی را اقدامات مدیریتی صورت گرفته در چندسال اخیر، ایجاد صندوق حمایت از توسعه صنعت چای و پرداخت تسهیلات مناسب و ارزان قیمت به چایکاران و کارخانجات چایسازی از محل صندوق و مدیریت های تغذیه، نگهداری و فعالیت های به باغی از قبیل هرس و خدمات مکانیزاسیون و ارائه ماشینهای برداشت مناسب برگ سبز چای و ماشین های شخم زن دانست