رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: شالیکاران از امروز تا سه ماه، ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای خود را شخم اول میزنند. به گزارش لاهیج دیلم ،علی درجانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کشاورزان همه ساله ۷۵ درصد شالیزارهایشان را با استفاده از آب باران و برف شخم اول میزنند، گفت: شالیکاران برای کشت برنج، شالیزارهای خود […]
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: شالیکاران از امروز تا سه ماه، ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای خود را شخم اول میزنند.
به گزارش لاهیج دیلم ،علی درجانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کشاورزان همه ساله ۷۵ درصد شالیزارهایشان را با استفاده از آب باران و برف شخم اول میزنند، گفت: شالیکاران برای کشت برنج، شالیزارهای خود را دو بار شخم و یک بار تسطیح و آب تخت میکنند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۷۲ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان تحت پوشش شبکه آبیاری و زهکشی سد سفید رود است، افزود: بیشترین آب سد سفیدرود برای نشاء و آبیاری در مراحل رشد رویشی و زایشی برنج استفاده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، شخم زمستانه را اولین گام در کشت علمی برنج دانست و خاطرنشان کرد: مصرف بهینه و به موقع از آبهای سطحی، بهره گیری از نزولات جوی در خارج از فصل زراعی، مدیریت مصرف و از بین رفتن کانونهای زادآوری آفات گیاهی به ویژه کرم ساقه خوار برنج از مزایای شخم زمستانه شالیزارها است.
وی تصریح کرد: انجام عملیات شخم اولیه زمستانی با توجه به محدودیتهای چند ساله در منابع آبی مورد تاکید است.لزوم استفاده و مصرف بهینه و به موقع از منابع آب سطحی، بهرهگیری از نزولات جوی در خارج از فصل زراعی کمک شایانی برای مدیریت مصرف است.
درجانی گفت: عمده ذخیره سد سپیدرود در انجام عملیات نشاء کاری و آبیاری در مراحل رشد رویشی و زایشی برنج استفاده می شود