به گزارش لاهیج دیلم ، کامیار مرزبانی در گفت وگویی ، استان گیلان را دارای ۹ نهالستان دولتی دانست و اظهار کرد: سال گذشته در مجموع هشت میلیون و ۶۲۶ هزار اصله نهال در نهالستان های دولتی و خصوصی استان تولید شد که هفت میلیون و ۷۰۰ هزار اصله را توزیع کردیم و یک میلیون و ۵۵۱ هزار اصله باقی ماند.
وی از تولید ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال توسط بخش خصوصی در سال جاری خبر داد و افزود: امسال یک میلیون و ۷۳۳ هزار اصله نهال در نهالستان های دولتی استان تولید شد که با نهال های باقی مانده سال قبل به ۱۰ میلیون و ۸۵ هزار و ۲۰۰ اصله نهال می رسد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از ثبت نهال های تولید شده در نهالستان های استان در سامانه ساتک خبر داد و متذکر شد: پیرو دستور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مبنی بر شناسایی عرصه های کم مساحت و پراکنده مستعد زراعت چوب، تاکنون ۳۹ هکتار را در سطح استان شناسایی کردیم که این میزان، علاوه بر زراعت چوب سنواتی ۵۰۰۰ هکتاری و زراعت چوب ۱۵۰۰ هکتاری به شیوه جدید در استان است.
مرزبانی در ادامه از شناسایی عرصه های پنج تا ۱۵ هکتاری مستعد جنگل کاری در استان خبر داد و اضافه کرد: تاکنون موفق به شناسایی ۱۱۵ هکتار در ۱۹ منطقه شده ایم و برنامه تهیه طرح آن را در سال جاری اجرایی خواهیم کرد.
وی همچنین به طرح جنگل کاری در نوار ساحلی اشاره و اظهار کرد: گیلان دارای ۲۸۶ کیلومتر نوار ساحلی است و لذا می توانیم در قالب جنگل کاری علاوه بر ایجاد فضای سبز و پوشش گیاهی، از تصرف عرصه های ساحلی جلوگیری کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به شناسایی عرصه های ۷۰ هکتاری در ساحل لنگرود، ۲۰۰ هکتاری در ساحل رودسر، ۴۲ هکتاری در ساحل رشت، ۱۲ هکتاری در ساحل انزلی و ۲۰۰ هکتاری در ساحل آستانه اشرفیه برای جنگل کاری، تاکید کرد: در مجموع ۵۲۴ هکتار عرصه مستعد جنگل کاری در نوار ساحلی شناسایی و تهیه طرح و مصوب شده است.
وی گونه های مناسب برای جنگل کاری در نوار ساحلی را شامل کاج بادامی، زیتون تلخ، توسکای قشلاقی، انار و کاج دریایی دانست و بیان کرد: این طرح از سال ۱۴۰۲ در دست اجراست، اما گونه های مناسب در نهالستان های استان کمتر بود که با برنامه ریزی انجام شده در نهالستان های دولتی اقدام به تولید گونه های مناسب کردیم.
مرزبانی از انجام جنگل کاری در ۴۷ هکتار از نوار ساحلی استان طی سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ خبر داد و خاطرنشان کرد: این عرصه ها با ۴۳ هزار و ۸۵۵ اصله نهال شامل گونه های توسکا، کاج تدا و انار جنگل کاری شدند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه شناسایی عرصه های مستعد در نوار ساحلی سایر شهرستان ها به ویژه تالش و رضوانشهر ادامه دارد، متذکر شد: طبق برنامهریزیهای انجام شده، اقدام به جنگل کاری در عرصه های باقی مانده خواهیم کرد
- نویسنده : حمید غمخوار