به گزارش لاهیج دیلم ، کوروش خلیلی روز یکشنبه در گفت و گویی اظهار کرد: باتوجه به ضرورت تامین مولدین مراکز بازسازی ذخایر و استخرهای شنی ساحلی پره های صیادی معین استان، پره های مشارکت کننده در امر بازسازی ذخایر دارای استخرهای شنی تا ۲۵ فروردین ماه می توانند فعالیت صید و صیادی خود را ادامه دهند.
وی اضافه کرد: همچنین به دلیل کاهش تراز صید پره های صیادی حوزه غرب استان نسبت به میانگین صید ساحلی شرکت های پره صیادی، این پره ها می توانند تا پایان فرودین به عملیات صید و صیادی در حوزه فعالیت خود بپردازند.
از ابتدای فصل صید در ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ تا ۱۳ فروردینماه امسال ۲ هزار و ۹۳۸ تن انواع ماهیان استخوانی در سواحل استان از آستارا تا چابکسر صید شد که از این میزان حدود هزار و ۷۲۸ تن معادل ۵۹ درصد ماهی سفید، هزار و ۱۷۷ تن ماهی کفال معادل ۴۰ درصد و ۳۳ تن سایر ماهیان استخوانی معادل یک درصد صید شد. ارزش ناخالص این مقدار صید ۹ هزار ۴۲۷ میلیارد ریال بود.
گیلان از کانونهای صیادی در شمال کشور است و ۴۷ شرکت تعاونی پره با چهار هزار صیاد در ۳۰۰ کیلومتر آبهای ساحلی استان به صید ماهی میپردازند.
روش صید پره، شیوهای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصوت نیمدایره در فاصله مشخصی از ساحل تا عمق ۱۴ متری دریا پهن میشود.
تور مورد استفاده از ۱۱ تکه پره با اندازههای مختلف به همدوخته تشکیل شده و کشش و جمع کردن تور در گذشته، توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با تراکتور انجام میشود
- نویسنده : حمید غمخوار