به گزارش لاهیج دیلم ، حسن صیاد زمردی در گفت وگو با خبرنگاران، با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ مالیاتی با کمک رسانهها، اظهار کرد: هرقدر آگاهی مردم نسبت به کارکرد و هزینه کرد مالیات در جامعه بیشتر شود، شاهد افزایش رغبت مودیان در فرآیند مالیات ستانی خواهیم بود.
وی با اشاره به تکمیل زیرساختهای طرح جامع مالیاتی با هدف الکترونیکی شدن وصول مالیات، گفت: سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر به سمت هوشمندسازی رفته و قانون پایانههای فروشگاهی نیز در همین راستاست.
سرپرست اداره کل امور مالیاتی گیلان توجه به خوداظهاری را یکی از مطالبات مودیان دانست و بیان کرد: در گذشته عمدتاً اظهارنامهها مطابق با واقعیت نبودند، اما اکنون شاهد صحتسنجی اطلاعات مالی مودیان هستیم که روند خوداظهاری را تسهیل میکند.
صیاد زمردی با اشاره به تغییر شیوه تعیین مالیات مقطوع در قالب فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم برای اشخاص حقیقی در چند سال اخیر، ادامه داد: تبصره یاشده این اختیار را به سازمان امور مالیاتی داده که تسهیلات ویژهای را برای بخشی از صاحبان کسب و کار قائل شود که در این راستا تعداد پروندهها با مالیات صفر، در دو سال اخیر قابل توجه بوده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۷۰ هزار نفر از مودیان گیلانی از تسهیلات تبصره ماده ۱۰۰ برای قطعی کردن مالیات عملکرد سال ۱۴۰۱ خود استفاده کردند، گفت: نظام اقتصادی کشور در قالب قانون بودجه، سقف امکان برخورداری از تسهیلات تبصره ماده ۱۰۰ برای عملکرد ۱۴۰۲ را تا ۱۸ میلیارد تومان افزایش داد.
سرپرست اداره کل امور مالیاتی استان گیلان یکی از سیاستهای مهم سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر را تعامل با مودیان و تسهیل انجام تکالیف مالیاتی ایشان دانست و اظهار کرد: مودیان برای قطعی کردن مالیات عملکرد سال ۱۴۰۲ در قالب تبصره ماده ۱۰۰ علاوه بر درگاه عملیات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، امکان تایید، پرداخت و تقسیط مالیات را در پیام رسانهای داخلی (بله و سروش) نیز داشتند.
وی تاکید کرد: گیلان در جایگاه دهم کشور از نظر شاخص توسعه فرهنگ مالیاتی قرار دارد. این جایگاه نشان دهنده نسبت مطلوب بین مالیات اظهارشده مودیان و مالیات قطعیشده در استان است.
صیاد زمردی همچنین از مشخص شدن محل هزینه کرد مالیات برای مودیان خبر داد و بیان کرد: سازمان امور مالیاتی برای نخستین بار طرح «نشان دار کردن مالیات» را اجرایی کرد. در این راستا، ۱۴۰ پروژه استانی و ۱۴ پروژه ملی – استانی در گیلان شناسایی شد که مودیان مشمول تبصره ماده ۱۰۰ میتوانستند آنها را بهعنوان محل هزینه کرد مالیات خود انتخاب کنند و این طرحها قابلیت تکمیل تا پایان سال را دارند.
وی با بیان اینکه از محل پذیرش مالیات مقطوع توانستیم منابع ۱۳۶ پروژه را امسال تامین کنیم، گفت: حدود ۱۳ هزار مودی استان گیلان در این طرح مشارکت کردند.
- نویسنده : حمید غمخوار