به گزارش لاهیج دیلم ، صالح محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون افزون بر ۱۰۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان به روش مکانیزه و با استفاده از دسنگاههای اختصاصی کمباین و بقیه به روش دستی برداشت شدهاست.
وی افزود: ۲۰۱ هزار هکتار از شالیزارهای استان در سال زارعی جاری به روش مکانیزه کشت شد و برداشت مکانیزه برنج نیز در بیش از ۲۱۰ هزار هکتار از زمینهای شالیزاری استان هدفگذاری شدهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: با توجه به پایداری هوای گرم در استان تا اواسط هفته جاری ضروریست شالیکاران از این فرصت برای برداشت محصول برنج استفاده کنند.وی اظهار کرد: کشاورزان برای برداشت برنج باید از وضعیت آب و هوا اطلاع دقیق داشته باشند تا مشکلی در برداشت محصول با استفاده از دسنگاههای کمپاین ایجاد نشود و محصول با کیفیت از مزرعه برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین با اشاره به شرایط خوب آب و هوایی و بارشهای پراکنده طی هفتههای اخیر از کشاورزان خواست تا برای کشت دوم راتون و سایر محصولات کشاورزی دارای ارزش اقتصادی اقدام کنند.
وی بیان کرد: کشت دوم بعد از برداشت برنج، یکی از راهکارهای اساسی برای افزایش تولید و درآمد کشاورزان به شمار میرود.
بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیتند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی استان به شمار میرود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج به خود اختصاص دادهاست، شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
۲۳ هزار و ۳۵۲ نفر از شالیکاران گیلان در سال زراعی جاری اراضی زیر کشت خود را بیمه کردند؛ این تعداد از برنجکاران با خرید بیمهنامه از صندوق بیمه محصولات کشاورزی ۱۹ هزار و ۳۸۴ هکتار از زمینهای شالیزاری خود را زیر پوشش بیمه قرار دادند
- نویسنده : حمید غمخوار