مدیرکل میراث فرهنگی گیلان تصریح کرد: ۶۰ پروژه اقامتگاه بوم گردی، مجتمع گردشگری و هتل، مرمت بناهای تاریخی و رونمایی از پروژه ها و تغییر کاربری بناهای تاریخی از مسکونی به کافه، رستوران و اقامت گاه با برآورد حجم سرمایهگذاری ۱۳۵۰ میلیارد تومان در هفته دولت به بهرهبرداری خواهد رسید. به گزارش لاهیج دیلم ، […]
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان تصریح کرد: ۶۰ پروژه اقامتگاه بوم گردی، مجتمع گردشگری و هتل، مرمت بناهای تاریخی و رونمایی از پروژه ها و تغییر کاربری بناهای تاریخی از مسکونی به کافه، رستوران و اقامت گاه با برآورد حجم سرمایهگذاری ۱۳۵۰ میلیارد تومان در هفته دولت به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش لاهیج دیلم ، ولی جهانی در نشست هم اندیشی مدیران دستگاه های اجرایی و اقتصادی استان گیلان با نماینده ولی فقیه در استان، ضمن تشریح عملکرد پنج ماهه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، گفت: استان گیلان دارای ۵۲۰۰ اثر تاریخی، حدود ۳۴۰۰ تاسیسات گردشگری و ۲۷ هزار هنرمند است و به جهت دارا بودن جاذبه های طبیعی، تاریخی و زیست بوم های بکر، مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار دارد.
وی با ارائه آمار ورود گردشگران به گیلان افزود: در ایام و همچنین تعطیلات گذشته از ابتدای سال تاکنون حدود تقریبی ۱۶ میلیون نفر مسافر و گردشگر وارد استان شده و سطح اشغال اقامت و ماندگاری مسافران نسبت به سال گذشته حدود ۱۷۰ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه هم اکنون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان دارای ۱۷ اداره و دفتر نمایندگی در سطح استان است، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰ پایگاه حفاظتی و چهار پایگاه پژوهشی در مناطق مختلف استان زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی در حال فعالیت می باشند.
جهانی ادامه داد: در ایام نوروز ۳۸ نمایشگاه با بیش از ۵۵۰ غرفه عرضه محصولات صنایع دستی در سطح استان برگزار شده است. همچنین در تعطیلات عید فطر و خرداد ماه در مجموع ۵۰ نمایشگاه با ۶۵۰ غرفه در مناطق مختلف استان گیلان، برپا شد.
وی افزود: اجرای برنامههای فرهنگی در طرح های سالم سازی سواحل استان با برگزاری ۴۰ نمایشگاه و ۵۱۲ غرفه، ایجاد موزه های عون بن علی و موزه میراث فرهنگی و نمایشگاه محصولات فرهنگی در موزه ماسوله، موزه حصیر در فشتکه خمام و موزه رشتی دوزی در شهرستان رشت و بهره برداری از ۳۵ پروژه گردشگری نظیر هتل، اقامتگاه بوم گردی، خانه مسافر با حجم سرمایهگذاری بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به مناسبت های هفته میراث فرهنگی، هفته صنایع دستی و… از دیگر برنامه های این اداره کل بود که در مناطق مختلف استان گیلان به بهره برداری رسید.
جهانی تصریح کرد: ۶۰ پروژه اقامتگاه بوم گردی، مجتمع گردشگری و هتل، مرمت بناهای تاریخی و رونمایی از پروژه ها و تغییر کاربری بناهای تاریخی از مسکونی به کافه، رستوران و اقامت گاه با برآورد حجم سرمایهگذاری ۱۳۵۰ میلیارد تومان در هفته دولت به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اخذ کسب رتبه اول در سال ۱۴۰۰ با ۱۲۵ درصد رشد در زمینه جذب اشتغال در سامانه های مربوطه، گفت: با توجه به آمار به دست آمده در سال گذشته، ۶۰ درصد تعهد اشتغال توسط این اداره کل در سال ۱۴۰۱ نیز تاکنون صورت گرفته است. همچنین اجرای بیش از ۲۰۰ برنامه فرهنگی و ۳۵جشنواره ملی و استانی، اجرای پنجشنبه بازارهای صنایع دستی و راندازی خانه خلاقیت در بخشی از شهرهای استان گیلان، برگزاری بیش از ۲۰ دوره آموزشی در سه حوزه تخصصی(میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)، برگزاری نشست ها و همایش های مختلف در حوزه های اداره کل، انجام کاوش های باستان شناسی مانند کاوش سایت موزه کهنه ماسوله و ثبت بیش از ۴۴ اثر فرهنگی و تاریخی در فهرست آثار ملی کشور، پیگیری رفع موانع ثبت جهانی ماسوله که تاکنون بیش از ۹۵ درصد آن انجام شده است، ساماندهی نیروهای اداره کل، تعیین تکلیف بیش از ۵۶ سازه بلاتکلیف و مرمت بیش از ۴۲ پروژه از دیگر اقدامات اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان گیلان بود.
وی عنوان کرد: برگزاری دوره های آموزشی جهت تاسیسات گردشگری، همایش های تخصصی مدیریت پسماند، آغاز تهیه نرم افزار گیلانگردی، برگزاری نمایشگاه خوراک جهت احیای شهر خلاق خوراک رشت با مشارکت شهرداری، انعقاد تفاهم نامه با محیط زیست، تدوین تفاهم نامه با آموزش پرورش، شهردای، صمت و همچنین تشکیل نقشه باستان شناسی در چند شهرستان استان گیلان و ایجاد دفاتر نمایندگی شهرستان خمام، عمارلو، جیرنده و دیلمان در دست اقدام است که مقرر شد به مناسبت هفته دولت امسال به بهره برداری برسد.
مدیرکل میراث گیلان خاطرنشان کرد: یکپارچه سازی طرح تابلوهای دفاتر گردشگری در بیش از ۵۰ دفتر اطلاع رسانی، برگزاری همایش سومین سال ثبت جهانی جنگل های هیرکانی، تحویل ۱۰۵۰ شیء تاریخی توسط یگان حفاظت و دستگیری ۵۲ نفر، کسب رتبه سوم در حوزه روابط عمومی در سطح کشور، پیگیری سرویس های بهداشتی و مکان های رفاهی، بازدید و نظارت متداوم از اماکن تاریخی و گردشگری استان و ساماندهی بافت های تاریخی با هدف حفظ و احیا و بهره برداری هر چه بهتر از آنها از جمله اقدامات صورت گرفته در طی این مدت بوده است