به گزارش لاهیج دیلم ، مازیار رضوی روز پنجشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این میزان چوب قاچاق در قالب هزار و ۴۰۴ فقره پرونده کشف شدهاست.
وی با بیان اینکه امسال ۱۰ نیروی منابع طبیعی استان توسط قاچاقچیان چوب مصدوم شدند، بیان کرد: بیشترین قاچاق چوب در شهرستانهای تالش، رضوانشهر و شفت انجام میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان اضافه کرد: تاکنون هزار و ۷۸۲ نفر دارای سابقه قاچاق چوب در استان شناسایی شده است؛ مجازاتهای بازدارنده و برخورد قاطع با متخلفان نقش مهمی در کاهش قاچاق چوب دارد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت صنوبرکاری برای تامین نیاز کارخانجات سلولزی و اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت اظهار کرد: تاکنون صنوبرکاری در ۳۵ هزار هکتار از مستثنیات اشخاص و نیز در سطح ۱۷ هزار هکتار از اراضی ملی انجام شدهاست.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی و آبخیزداری برای صنوبرکاری با بانک کشاورزی تفاهمنامه دارد، اضافه کرد: متقاضیان صنوبرکاری برای دریافت تسهیلات به بانک کشاورزی معرفی می شوند که بازپرداخت آن پس از برداشت چوب انجام می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به اهمیت صنوبرکاری برای درآمدزایی خانوادهها اظهار کرد: این کشت در مدت پنج تا هشت سال درآمد خوبی برای فعالان این عرصه دارد.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی هیچ قوانین سختی برای پروژه دولتی ندارد، اضافه کرد: واگذاری ۵۰ هکتار زمین در منطقه لوشان گیلان در راستای ماده ۲۱ برای انرژی های تجدیدپذیر در مراحل نهایی کار است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با تاکید بر اهمیت همکاری مردم برای حفظ منابع طبیعی بیان کرد: این منابع و سرمایه های نسل های بعد بدون همکاری مردم ماندگار نمی شود و چالشی بزرگی خواهد بود.
استان گیلان به عنوان نگین سبز انگشتری ایرانزمین دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است
- نویسنده : مهرناز جوانمرد