رئیس اداره فناوری مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی گیلان از کشت مکانیزه بیش از ۶۰ درصد زمین های شالیزاری استان طی سال زراعی جاری خبر داد. به گزارش لاهیج دیلم به نقل از ایرنا ،حیدر کامیاب روز چهارشنبه در گفت وگویی با اعلام این مطلب افزود: بیش از ۱۴۷ هزار هکتار از مزارع برنجکاری استان امسال به صورت […]
رئیس اداره فناوری مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی گیلان از کشت مکانیزه بیش از ۶۰ درصد زمین های شالیزاری استان طی سال زراعی جاری خبر داد.
به گزارش لاهیج دیلم به نقل از ایرنا ،حیدر کامیاب روز چهارشنبه در گفت وگویی با اعلام این مطلب افزود: بیش از ۱۴۷ هزار هکتار از مزارع برنجکاری استان امسال به صورت مکانیزه کشت شده اند.
وی اظهار داشت: سطح و درجه کشت مکانیزه برنج نسبت به سال گذشته هشت درصد معادل ۲۰ هزار هکتار افزایش یافته است.
به گفته رئیس اداره فناوری مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی گیلان؛ در راستای برنامه توسعه، سطح کشت مکانیزه برنج استان در سال ۹۷ از محل خط اعتباری طرح توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تعداد یک هزار و ۱۴ دستگاه انواع نشاکارهای برنج با استفاده از تسهیلات بانکی به مبلغ ۱۸۲ میلیارد ریال جذب شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه ریزی های بعمل آمده پیش بینی می شود در فصل برداشت پیش رو بیش از ۱۶۱ هزار هکتار از مزارع برنجکاری استان با استفاده از کمباین های مخصوص برنج برداشت شود.
کاهش هزینه نشاءکاری، سرعت انجام کار، کاهش سختی کار، بازده بهتر محصول نسبت به روش سنتی، کمبود نیروی کار انسانی برای انجام کشت دستی و افزایش درآمد کشاورزان از جمله دلایل افزایش گرایش شالیکاران به استفاده از ماشین و کشت مکانیزه برنج است.
سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری گیلان برداشت می شود؛ این استان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود. بیشترین سطح زیرکشت برنج در استان در شهرستانهای رشت و صومعه سراست.