۳۰ شرکت دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات در گیلان ثبت شد
۳۰ شرکت دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات در گیلان ثبت شد
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان گفت: بیش از ۳۰ شرکت دانش بنیان در ۲ حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نیز نرم افزارهای رایانه‌ای، برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستم‌های خودکار گیلان ثبت شده و هم اینک فعالیت می کنند....

به گزارش لاهیج دیلم ، سعید زاهدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به عنوان یکی از ارکان توسعه اقتصاد دیجیتال با ۹ کمسیون تخصصی هوش مصنوعی و رباتیک، تجارت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال، رمز ارز و بلاکچین، امنیت تبادل اطلاعات(افتا)، شبکه اینترنت، مراکز داده، آموزش، مشاوران، سیستم های نظارت تصویری در این استان فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: سازمان نظام صنفی رایانه‌ای گیلان نماینده بخش خصوصی در صنعت فناوری اطلاعات از شرکت‌ها، فروشگاه‌ها، مشاوران و اشخاص فعال در صنعت رایانه و فناوری اطلاعات، IT و ICT حمایت‌های صنفی را انجام می‌دهد که این نظام صنفی در استان هم اینک ۴۰۰ عضو ، ۱۵۰ مشاور و ۴۰۰ کارشناس دارد که برخی باید پروانه های خود را تمدید کنند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان با اشاره به نقش نظارتی این اداره کل در راهبری و مدیریت بر دفاتر پیشخوان خدمات دولت، گفت: گیلان بیش از ۳۰۰ دفتر پیشخوان روستائی و بیش از ۴۰۰ دفتر پیشخوان شهری دارد و این اداره کل با همکاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور، فرآیندهای نظارتی و پروانه‌ای این دفاتر را برعهده دارد.

اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار

زاهدی ادامه داد: در دنیا انتقال تکنولوژی داده بر بستر مس در حال تغییر است، ایران نیز با حرکت بر این مدار تا پایان برنامه هفتم توسعه سیم های مسی را جمع آوری و به فیبر نوری تبدیل خواهد کرد، ماده اصلی(متریال ) فیرنوری از جنس پلاستیک فشرده و از جنس شیشه است که از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار نیست؛ ره آورد فناوری فیبر نوری ارتقای سرعت و کیفیت در انتقال داده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان تصریح کرد : در ۱۶ شهرستان این استان پروژه فیبر نوری توسط شرکت فناپ زیر ساخت و در شهرهای آستارا و لوندویل توسط شرکت ایرانسل درحال اجراست، شرکت فناپ زیر ساخت در صورت اجرای کامل فیبر نوری در شهرها مکلف می باشد ظرف ۳۰ روز پاسخ مناسب را به درخواست مردم برای بهره مندی از فیبر نوری داشته باشند.

وی اظهار کرد: شهرداران ۵۶ شهر استان گیلان تفاهم نامه‌ای با مجریان پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها منعقد و مجوزهای لازم را برای پیشبرد پروژه اخذ کرده‌اند. این پروژه در شهرستان‌های آستانه اشرفیه ، کومله، کیاشهر، پره سر، منجیل، رستم آباد، اسالم، آستارا و رشت تکمیل و آماده واگذاری است؛ تا سال آینده این پروژه به طور کامل در استان اجرایی می شود.

زاهدی از مردم استان به علت صبوری در اجرای این پروژه ملی قدردانی و ابراز امیدواری کرد این همکاری تا پایان حفاری ها ادامه یابد و افزود: در اجرای این پروژه از میکرو داکت استفاده می شود و تا ۵۰ سال آینده نیازی به حفاری دوباره نخواهد بود؛ در برنامه پنج ساله هفتم همه مردم استان به سرویس ارتباطی فیبر نوری متصل خواهند شد.

وی با تقدیر از حسن همکاری شهرداران استان گیلان در انجام این پروژه، گفت : شهرهای در دست اقدام نیز با همکاری شهرداران بندرانزلی، رودسر، تالش، سنگر، فومن، خمام، لنگرود، سیاهکل، رودبار ، صومعه سرا، لولمان، رضوانشهر، حویق، تولم شهر، طاهر گوراب و شلمان در حال انجام است .

وی تاکید کرد: مکلف هستیم در هر نقطه از محدوده شهری مورد تقاضای مردم فیبر نوری را در اختیار قرار دهیم؛ واگذاری سرویس فیبر نوری از سال گذشته در شهر رشت آغاز شده و امسال نیز در دست اقدام است. سامانه ۱۹۵ این اداره کل آماده دریافت پیشنهادات و انتقادات و رسیدگی به شکایات مردم است .

ضریب نفوذ تلفن همراه در گیلان بیش از ۲۰۰ درصد است

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان ادامه داد: در حوزه ارتباطات سیار شهری و روستایی نیز اپراتورهای رسمی کشور( همراه اول ، ایرانسل و رایتل) در حوزه های شهری و روستایی فعالیت می کنند و در مناطق مورد نیاز نسبت به نصب دکل اقدام می کنند.

زاهدی تعهد خدمات دولت را ایجاد زیرساخت ارتباطی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار دانست و افزود : استان گیلان ۲ هزار و ۵۶۷ روستا دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۶۰ روستا بالای ۲۰ خانوار و بیش از ۹۶ درصد از روستاهای استان گیلان به شبکه ملی ارتباطات متصل شده اند.

وی تاکید کرد: طبق برنامه پنج ساله پیشرفت کشور و سیاست های ابلاغی باید ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای کد آبادی که در داخل طرح هادی واقع شده اند باید به پوشش ارتباطی دست یابند.

زاهدی تاکید کرد: هم اینک نقاط کوهستانی و صعب العبور و دور از دسترس شهرستانهای تالش، رودبار، اشکورات به شبکه ملی ارتباطات متصل نیستند؛ با آغاز فصل گرما و دسترسی به این مناطق، منابع در اختیار اپراتورها قرار داده می شود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان اظهار کرد: هم اکنون ضریب نفوذ تلفن همراه در استان بالای ۲۰۰ درصد است و به ازای هر نفر در گیلان ۲ سیم کارت توزیع شده است

  • نویسنده : حمید غمخوار