استاندار گیلان: تفکیک زباله از مبدا راهکار فوری در مدیریت پسماند است
استاندار گیلان: تفکیک زباله از مبدا راهکار فوری در مدیریت پسماند است
استاندار گیلان گفت: تفکیک زباله از مبدا راهکاری موثر و فوری در مدیریت پسماند است و ضروریست این کار با جدیت در استان آغاز و پیگیری شود...

به گزارش لاهیج دیلم ، هادی حق‌شناس روز شنبه در حاشیه نشست با مجمع نمایندگان گیلان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تفکیک زباله از مبدا یعنی جداسازی زباله‌های خشک از تَر، کار بسیار مهمی است و نقش مهمی در کاهش آلودگی محیط زیست دارد.

وی با بیان اینکه پسماند در استان‌های گیلان و مازندران به دلیل موقعیت جغرافیایی تبدیل به یک معضل شده‌، اضافه کرد: موضوع پسماند به یک یا پنج سال گذشته بر نمی‌گردد این مساله حداقل به چهار دهه گذشته ارتباط دارد که از آن زمان تاکنون تبدیل به مشکل شده‌است.

نماینده عالی دولت در گیلان بیان کرد: زباله در کشور دفن می‌شود اما در گیلان و مازندران امکان دفن زباله وجود ندارد و شیرابه‌های ناشی از آن محیط زیست را آلوده می‌کند به این دلیل تفکیک زباله از مبدا بهترین راهکارست.

وی اظهار کرد: برای موضوع تفکیک زباله از مبدا، زباله خشک قابل استحصال بوده و زباله‌تر قابل تبدیل به کمپوست است؛ با جداسازی این ۲ (زباله تر و خشک) زباله‌های باقیمانده( ریجکتی) است که باید سوزانده یا دفن شود.

استاندار گیلان با بیان اینکه یک سوم زباله باید سوزانده و دفن شود اضافه کرد: امکان دفن زباله در استان وجود ندارد بنابراین باید به دنبال احداث دستگاه زباله سوز باشیم؛ از سال ۹۱ دستگاه زباله سوز در گیلان پی‌گیری شد اما به نتیجه نرسیده است.

وی درباره مباحث مطرح شده در نشست با مجمع نمایندگان گیلان نیز بیان کرد: در این نشست موضوعاتی از جمله تفکیک زباله از مبدا و سایر موارد مطرح شد البته موضوع زباله و مشکلات زیست محیطی در استان تنها یک راهکار نخواهد داشت.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان نیز در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران گفت: در نشست امروز با استاندار گیلان در مورد موضوعاتی از جمله دفن بهداشتی زباله، تصفیه شیرابه و پسماند بحث و بررسی شد.

سلمان زارع اظهار کرد: همچنین در این نشست استفاده از بخش خصوصی برای تفکیک زباله از مبدا و زباله سوز مطرح شد.

روزانه در استان‌های شمالی بطور میانگین بیش از ۶ هزار تن زباله تولید می‌شود که ۷۰ درصد آنها بدون تفکیک و بازیافت دفن شده و باعث آلودگی رودخانه‌ها و جنگل‌های با ارزش کشور می‌شود.

طبق آمار در برخی از شهرهای ساحلی روزانه ۲ تا سه هزار تن زباله تولید می‌شود که این رقم ۲ تا سه برابر میانگین کشوری تولید زباله است که بخشی از آن ناشی از جمعیت شناوری و گردشگرانی است که زباله‌های خود را در طبیعت، جنگل و رودخانه‌ها رها می‌کنن

  • نویسنده : مهرناز جوانمرد