لاهیج دیلم | مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به دغدغه مردم از نصب دکل های مخابراتی، گفت: میزان تشعشعات مجاز بر روی یک سانتیمترمربع از بدن انسان به عنوان میزان مجاز در نظر گرفته می شود. نصب دکل های مخابراتی(BTS) در یکی از مناطق شهر رشت این روزها گلایه های مردم را در برداشته است. شهروندان نگران خطرات […]
لاهیج دیلم | مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به دغدغه مردم از نصب دکل های مخابراتی، گفت: میزان تشعشعات مجاز بر روی یک سانتیمترمربع از بدن انسان به عنوان میزان مجاز در نظر گرفته می شود.
نصب دکل های مخابراتی(BTS) در یکی از مناطق شهر رشت این روزها گلایه های مردم را در برداشته است.
شهروندان نگران خطرات و عوارض ناشی از امواج این دکل هستند.
فرزاد توکلی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان، در این باره با بیان اینکه اپراتورها در چندین مرحله از مراجع مختلف مجوزهای لازم را اخذ می کنند، گفت: اپراتورها بعد از وارد کردن تجهیزات خود به کشور از طریق گمرکات، جهت نصب در شهرها به ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ها مراجعه می کنند تا بررسی کنیم که آیا امکان نصب تجهیزات بر روی زیرساخت های دیگر اپراتورها وجود دارد یا نه.
وی افزود: اگر در نزدیکی مجموعه جدید دکلی وجود داشته باشد، اجازه نصب دکل جدید را نمی دهیم و اپراتور باید از زیرساخت های موجود استفاده کند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان در گفت وگی ویژه خبری باران، با بیان اینکه شهرداری ها براساس استانداردهای شهرسازی باید مجوز نصب دکل را صادر کنند، متذکر شد: دغدغه مردم از نصب دکل های مخابراتی اغلب خطر تشعشعات است.
توکلی، به اهمیت وجود دکل مخابراتی برای پوشش مخابراتی اشاره و خاطرنشان کرد: اگر اپراتور یک دکل در یکی از مناطق شهری ایجاد می کند، برای نیاز مردم همان منطقه است را پوشش مخابراتی را تکمیل کنیم و به ویژه در ایام کرونا این نیاز بیشتر وجود داشت.
وی با بیان اینکه در آیین نامه های مخابراتی حریمی برای نصب دکل های ارتباطی فعلا وجود ندارد، گفت: براساس قانون حفاظت در برابر اشعه که مصوب سال ۶۸ مجلس شورای اسلامی است، میزان تشعشعات مجاز بر روی یک سانتیمترمربع از بدن انسان به عنوان میزان مجاز در نظر گرفته می شود که براساس استانداردهای بین المللی است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان با اشاره به دغدغه مردم در نزدیکترین فاصله به اپراتورها، اضافه کرد: اگر مردم شاکی باشند، از سازمان انرژی اتمی تیم کارشناسی حضور پیدا می کند و میزان تشعشعات را محاسبه و گزارش را اعلام می کند.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰۰۰ تست سنجش میزان تشعشات در مناطق مختلف کشور انجام می شود، عنوان کرد: تاکنون میزان این تشعشعات یک درصد زیر مقدار مجاز بوده است لذا مردم به منابع غیر مستند اعتماد نکنند و کلیه نگرانی ها بعد از نصب دکل پیگیری می شود/مرتضی پورمقدم