به گزارش لاهیج دیلم ، مریم حسینی در گفتگویی با اشاره به اینکه این ارقام در سال زراعی جدید در شالیزارهای استانهای گیلان و مازندران کشت میشوند، گفت: این ارقام جدید برنج «توکا و هستی» نامگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه رقم توکا، با داشتن کیفیت پخت خوب، زودرس، پاکوتاهتر از ارقام محلی است، افزود: این محصول حاصل ترکیب ارقام محلی و باهدف جایگزینی با رقم برنج محلی فعلی برای استانهای گیلان و مازندران توصیه شده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور تصریح کرد: رقم هستی، هم حاصل پژوهش مشترک با پژوهشکده انرژی هستهای است که این رقم باکیفیت بومی جز ارقام زودرس است و باهدف پایداری تولید در شرایط تغییرات اقلیمی بهویژه تنش خشکی معرفی شده است.
حسینی گفت: مهمترین هدف از معرفی ارقام جدید، ایجاد تنوع در سبد ارقام برنج ایرانی است.
مریم حسینی افزود: هر چه ارقام جدید قابلدسترس کشاورزان متنوعتر باشد، امکان انتخاب رقم مناسب باسلیقه کشاورز و مصرفکننده بیشتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه همه تلاشها برای معرفی ارقام منجر به افزایش تولید پایدار برنج ایرانی است افزود: همه ارقام در مؤسسه تحقیقات برنج کشور تحت نظارت مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تولید و در اختیار تولیدکنندگان طبقات مادری و گواهیشده قرار میگیرد
- نویسنده : مهرناز جوانمرد